top of page

Kalbinin Resmi

Çocuk Kalp Vakfı Philips iş birliği ile hayata geçirilen “Kalbinin Resmi” projesi, kalp hastalıklarına yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kalbinin Resmi, Kalp Hastalığı ile Doğan Onbinlerce Çocuğa Umut Verecek

Dünyada 127, Türkiye’de 88 yıldır faaliyet gösteren ve sağlık alanında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Philips, yeni farkındalık projesi “Kalbinin Resmi” için Türkiye’nin çocuk kalp sağlığı alanında en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Çocuk Kalp Vakfı (ÇKV) ile iş birliği yaptı.

Doğumsal kalp hastalıklarından başlayarak tüm kalp rahatsızları için bir farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen projeyle, erken teşhis ve doğru tedavinin önemine dikkat çekiliyor.

Kalp Sağlığı Haftası kapsamında 12 Nisan, 2018 Perşembe günü Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu ve Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak ve katılımıyla düzenlenen etkinlik ile tanıtımı yapılan proje kapsamında, özel olarak hazırlanan dijital medya üzerinden paylaşılan ve gerçek hayat hikayelerinden oluşan videolar ile farkındalık yaratılmak amaçlanıyor.

Doğumsal kalp hastalıklarının üçte biri doğumdan hemen sonra ilk bir ay içinde belirti veriyor. Kalp sağlığına ilişkin veriler veren Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, günümüzde insan sağlığını tehdit eden en önemli sorunun kalp-damar hastalıkları olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de tüm ölüm nedenlerinin yarıdan fazlasını kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Her yıl ülkemizde 200 bin’den fazla kişi kalp-damar hastalıkları yüzünden hayatını kaybediyor. Diğer taraftan ülkemizde ve dünyada doğumsal kalp hastalıkları yaklaşık olarak her yüz doğumdan birinde görülüyor. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya geliyor. Ülkemizde ise her yıl yaklaşık 13-15 bin bebek doğumsal kalp hastalığı ile doğuyor. Bu bebekler zamanında yapılacak tedavi ve ameliyatlarla %90-95 ten fazla başarı ile hayata döndürülmektedir. Projemizi Phillips iş birliğiyle ülkemizde kalp hastalığı ile doğan binlerce bebeğin rahatsızlıklarına dikkat çekmek, sonrasında alınabilecek önlemlerle sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam etmelerini sağlamak için oluşturduk.

Doğumsal kalp hastalıklarında ise, anne karnındaki tanı ve zamanında teşhis ve doğru tedavi çok büyük önem arz ediyor. Anne karnındaki çocuğun kalbi, hamileliğin 16. haftasından itibaren görüntülenebiliyor. Doğumsal kalp hastalıklarının üçte biri doğumdan hemen sonra ilk bir ay içinde belirti veriyor, birtakım tedavilere girişimlere ve ameliyatlara ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle anne karnındayken patolojinin tespit edilmesi doğumdan sonra yapılacak ameliyatın planlanması açısından erken dönemde müdahale edilmesi ve gözden kaçırılmaması açısından oldukça önemli bir konudur.
İşte Philips iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu projede, yaşanmış gerçek hikayelerden yola çıkarak zamanında doğru teşhis ve tedavinin önemini ön plana çıkartmaya çalıştık. Philips gibi kendini sağlığa adamış ve uzun yıllardır bu ülkede faaliyet gösteren ve yarattığı teknolojiler ile insanların hayatına değer katan bir kuruluş ile ortak bu konuda farkındalık oluşturmak bizim için oldukça değerli. Kalp sağlığı ve çocuk kalbine verdiği destekten dolayı Philips’e tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Projemizin kahramanları Çınar ve İbrahim, kalp rahatsızlığına sahip birçok çocuğa umut verecek…
Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak ise, “Türkiye’de 88 yıldır faaliyet gösteren bir marka olarak bu alanda farkındalık yaratan birçok proje hayata geçiriyoruz. Kalp sağlığı bizim için oldukça önemli bir alan. Kendini sağlığa adamış ve bu alanda kişiselleşmiş çözümler sunarak en son teknolojiyi sektöre kazandıran Philips olarak 2015 yılında başladığımız ‘Küçük Kalpler’ Projesi ile Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresi ve Türk Kalp Vakfı iş birliğinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çocukların kalp taramalarını yapmaya başladık. 2016 sonunda Philips çalışanları ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Kalbinin Sesi’ projesi ile kişiselleşmiş kalp sağlığına dikkat çekmeyi hedefledik. Şimdiyse Kalbinin Sesi projesinin bir devamı niteliğinde olan ‘Kalbinin Resmi’ ile bu sefer çocuk kalp sağlığına dikkat çekiyoruz”.

Projenin bizim için çok önemli olmasının bir nedeni de kendi hikayesinin kahramanı ve Kalbinin Resmi’ni çizen Çınar… Projeyi oluştururken Çınar’ın yaşadığı bir dizi ameliyat süresince kalbi ile ilişkilendirdiği ve kendi hayal gücüyle yarattığı hayvanat bahçesinden yola çıkıldı. Hem Çınar hem de ailesi sahip oldukları sosyal sorumluluk duygusuyla, Çınar’a benzer çocukları olan ailelerin bilinçlendirilmesi ve henüz tespit edilmemiş, teşhis konmamış rahatsızlıklar konusunda farkındalık yaratılması adına proje süresince bizlere destek oldu ve pek çok bilgi verdi. Projenin bir diğer kahramanı 25 yaşındaki İbrahim’e ise, henüz 30 günlükken kalp hastalığı teşhisi konmuş. Erken yaşta geçirdiği ameliyatlar ve uygulanan tedaviler ile doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı olmasına rağmen ne çocukluğundan geri kalmış ne de yapmak istediklerinden... Philips olarak Çınar ve İbrahim’in hikayelerinin kalp rahatsızlığı olan pek çok çocuğumuza umut vereceğine eminiz. Ben de ayrıca Çocuk Kalp Vakfı gönüllüleri Çınar, İbrahim ve onların ailelerine bu projenin oluşması esnasında verdikleri destek ve bu konuda rol model oldukları için çok teşekkür ederim. ‘Kalbinin Resmi’ projesi kapsamında Çocuk Kalp Vakfı ile yaptığımız iş birliğinden dolayı çok memnunuz. Çocuk Kalp Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu ve Çocuk Kalp Vakfı’nın değerli üyelerine de projenin başlangıcından bugüne verdikleri emek için ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Proje Videoları

Proje Fotoğrafları

bottom of page